Ponudimo vam lahko, pristne za naše kraje značilne jedi ter prenočišča...
ponedeljek, 20. oktober 2008
KOSTANJ
MMMM Zdej je čas za kostanj
KOSTANJEVE REZINE
Biskvit:
5 jajc
15 dkg sladkorja
12 dkg moke
1/2 pecilnega
Jajca loči. Dodaj ostale sestavine. Speci biskvit.
Peci 15 - 20 min pri 180 stopinj.
Krema:
25 dkg kostanja
1/4 l mleka
4dkg masla
1 rumenjak
2,5 dkg sladkorja
4 dkg ogrete čokolade
1,5 žlice ruma
1 dcl sladke smetane
Kostanj olupi in popari ter odstrani kožico. Skuhaj ga v vrelem mleku 30 min. Nato ga zmečkaj. Dodaj maslo, rumenjak, sladkor in drugo.
Biskvit prereži na pol. Navlaži ga s kompotom. Premaži s kremo in nanj položi drugo polovico biskvita. Nato zopet navlaži biskvit in na vrh namaži s sladko smetano. Posuj s čokoladnimi mrkvicami.
Dober tek!
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar